sobota, 17 listopada 2007

Jestem już miesiąc…

…na diecie vitalii…wczoraj akurat minął …
Zaczęłam z wagą 74 kg , na dzisiaj moja waga wynosi 69.1 kg……czyli za ten jeden miesiąc diety schudłam 5 kg :D
( od poprzedniego piątku do wczoraj ubył mi kilogram)

Ostatnio jakoś nic nie ćwiczyłam a mimo to waga jednak spada…jakbym codziennie intensywnie ćwiczyła to by dopiero leciała w dół :)) ale mnie to wystarczy …jak się szybko schudnie to szybko nabywa się jojo…i tak gubię więcej niż powinnam…
Teraz ja już spadł śnieg to mam świetny sposób na spalanie kalorii- odśnieżanie :)

Podam Wam przepis na smaczne danie obiadowe…oczywiście odchudzone ;) To jest jedna porcja.

Dorsz duszony w śmietanie (to może być jakakolwiek rybka)

Składniki:
Seler korzeniowy 95 g
Pietruszka. korzeń 19 g (0,2 x średnia)
Marchew 19 g (0,2 x średnia)
Dorsz świeży filety bez skóry 153 g
Cebula 21 g (0,2 x średnia)
Masło śmietankowe 4 g (0,4 x płaska łyżka)
Śmietana 12% tłuszczu 38 g (38,3 ml)

Przyprawy:
Przyprawa “Jarzynka” 0 g
Ziele angielskie 1 g (1 kulka)
Sól biała 1 g (0,2 szczypta)
Pieprz czarny, zmielony 1 g (0,4 szczypta)
——————-
1. Cebulę obrać, posiekać.
2. Filety pokroić na kwadraty, porozkładać na papierowym ręczniku, oprószyć przyprawami.
3. Cebulę zeszklić na maśle.
4. Kiedy cebula zmięknie, do garnka włożyć też rybę i zbrązowić na złoty kolor z obu stron. Następnie wyjąć i ułożyć na talerzu.
5. Warzywa (marchew, pietruszka, seler) opłukać, obrać, umyć.Przygotować z nich, jarzynki, ziela angielskiego i 1 szklanki wody wywar.
6. Do garnka, z którego wyjęto ryby wlać przyrządzony bulion i gotować tak długo, aż połowa jego objętości zostanie odparowana.
7. Na końcu dodać śmietanę, dokładnie połączyć i trzymać na ogniu jeszcze przez około 5 minut.
8. Gdy sos będzie już gęsty, ryby ponownie włożyć do garnka i trzymać na ogniu następne 5 minut.
——————–
Do tego jako sałatka 121g buraczków ze słoika.

PYSZNE !!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz